Een goede, veilige auto aanschaffen is één… uw auto ook goed en veilig houden is een andere zaak.

Natuurlijk kunt u daar zelf heel wat aan doen. Denk bijvoorbeeld aan koeling, oliepeil, verlichting en bandenspanning. Maar om ervoor te zorgen dat uw auto 100% betrouwbaar en in topconditie blijft is het nodig dat er regelmatig met een vakkundig oog naar gekeken wordt. Daarvoor zijn er de jaarlijkse APK.

APK: ’n verstandige zaak

Voor de verkeersveiligheid én voor het milieu is het belangrijk dat uw auto in goede staat is. Daarom is indertijd de Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Bij deze jaarlijkse keuring wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieu-eisen voldoet. Dat is op langere termijn ook gunstig voor uw portemonnee, want eventuele mankementen kunnen zo bijtijds verholpen worden.

Wettelijk verplicht

De APK is in Europa wettelijk verplicht voor auto’s die maximaal 3500 kg zwaar en minimaal 3 jaar oud zijn. U kunt uw auto alleen laten keuren bij autobedrijven in Nederland die door de RDW zijn erkend. Dus ook bij uw Autobedrijf. Om de kwaliteit te waarborgen, houdt de RDW met steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK-keuring. Ook moet de keurmeester aan bepaalde eisen voldoen. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen moeten worden. De datum van de eerste toelating is bepalend voor de keuring. Die datum is af te leiden van het kenteken- bewijs deel!. Drie jaar na deze datum moet de auto voor het eerst worden gekeurd.


Altijd een onderhoudsbeurt

De Algemene Periodieke Keuring is niet meer dan een momentopname. Bovendien wordt vooral gekeken naar de verkeersveiligheid. Motor en versnellingsbak komen bijvoorbeeld helemaal niet aan de orde. Wordt uw auto goedgekeurd, dan betekent dat dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Ondanks de APK moet er regelmatig door een vakman naar de staat van uw auto gekeken worden. Hoe vaak hangt uiteraard helemaal af van hoeveel u rijdt. Kiest u altijd voor een onderhoudsbeurt, dan weet u zeker dat het Primoto autobedrijf uw auto van top tot teen controleert. Daarbij komen alle belangrijke onderdelen aan de orde. Van remmen en banden tot schokdempers, uitlaat en katalysator.

Duidelijkheid

Wordt bij de onderhoudsbeurt een mankement geconstateerd, dan hoort u dit meteen. Ook kan de monteur u precies vertellen welke reparaties u op korte termijn nog kunt verwachten. U weet dus vooraf precies waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

APK

Door de APK te combineren met een onderhoudsbeurt slaat u in feite twee vliegen in één klap. In dat geval is de APK gratis én uw auto wordt door de monteurs van het Primoto autobedrijf direct vakkundig onder handen genomen.